Chiang Mai
Het heeft ff geduurd, maar daar is ie dan.. blog nr 2. :-)
Van het bezoeken van een tempel op de laatste dag in Bangkok was niet veel terecht gekomen, heb die avond een beetje rondgelopen op Th. Sukhumvit, een lange straat met allerlei marktkraampjes. Was erg vreemd om te zien, om de 20 meter is er wel een massage salon of gogo-bar of iets dergelijks waar 5 vrouwen buiten staan, die proberen elke langslopende niet-aziaat naar binnen te lokken. Ook waren er mensen die gewoon een eigen bar maken langs de straat, een kraampje van 2 meter met allerlei drank erop. Het was best leuk om daar even te zitten, als je er langs loopt komen die lui helemaal vrolijk op je af, af en toe proberen ze je zelfs letterlijk hun 'bar' in te trekken. Heb daar even gezeten en een biertje gedronken, wat gepraat en ge'ouwehoert, en daarna weer verder gegaan.. ze worden opeens een stuk minder aardig en vrolijk als je zegt dat je geen drankje voor ze koopt / ze niet mee mogen naar je hotel :P maar het was wel leuk verder.
De dag daarna snel alles ingepakt en met de metro naar het treinstation gegaan waar mijn nachttrein naar Chiang Mai om 19.45 zou vertrekken. Ik dacht, op z'n nederlands, slim te zijn door alles uit de koelkast die op mijn kamer stond mee te nemen, omdat ik dacht dat het gratis was (dat het bij de prijs in zit) maar vlak voordat ik weg wou gaan komen ze opeens aanzetten met een rekening van 650 baht (15 euro), jammer! Ik was erg vroeg op het station, gelukkig kon ik daar mijn grote rugtas achterlaten in een kluisje. Daarna even naar Lumpini Park geweest, het grootste park van Bangkok, midden in het drukke centrum een groen veld met vijvertjes, en veel hardlopende mensen, en vage reptielen, geen idee wat het waren, van een halve meter, die gewoon rondliepen tussen de mensen. Daarna weer terug naar het station, en op de trein gestapt. Ik heb nog nooit zo'n slechte treinrit meegemaakt.. ik zal nooit meer klagen over de NS. =p 14 uur in de trein, die max. 60 km/h ofzo reed, toeterde om de 2 minuten, stopte om de 10 minuten omdat er óf van de andere kant een trein aan kwam, óf er mensen hun markt hebben opgezet op het spoor.. en hij schudde heen en weer alsof het een aardbevingsimulator was.. hooguit een uur kunnen slapen in dat ding. Maargoed, hij heeft me wel naar Chiang Mai gebracht. :)
De volgende dag een 3-daagse trekking door de jungle gedaan, welke echt de moeite waard was! De 1e dag een rondje op de rug van een olifant gemaakt. We waren met 13 man en 6 olifanten, 2 man per olifant.. dus er moest 1 iemand op de nek zitten ipv het zitje op de rug.. 3 maal raden wie. Juist ja, vasthouden voor je leven :P Maar hert ging allemaal goed. Alleen zat ik net op de verkeerde olifant... die van ons was namelijk de enige die het blijkbaar erg leuk vond water zo hoog mogelijk omhoog te spugen.. dus wij waren de enige die helemaal onder de modderspetters zaten. Daarna een aardig eind door de jungle gelopen, met een gids die de hele tijd wiet zat te roken, 'oh my god, oooh my buddha' zat te roepen en vage dingen zat te zingen / roepen. Na 3 uur lang voornamelijk bergopwaards lopen met volop zon en 33 graden was de opluchting erg groot toen we bij de waterval aankwamen, eindelijk zwemmen in water in plaats van zweet! Die avond in een hutje daar overnacht. De volgende dag weer een heel stuk gelopen, tot we uiteindelijk aankwamen in een klein dorpje in de bergen met iets van 10-20 zelfgebouwde huizen en meer dieren dan mensen. Erg indrukwekkend om te zien hoe die mensen hier leven. Hier hebben we overnacht. De volgende dag was 1 van de varkens dood gevonden op het land, vermoedelijk door een slang gebeten.. dus er was meteen een ontbijt. (voor de bewoners dan, wij moesten het doen met brood, alhoewel ik wel een stukje geprobeerd heb :P). Die dag de inwoners, buffalo's, kippen en varkens aju gezegd en verder gelopen, dit keer gelukkig bergafwaarts, om daar met een bamboo raft een riviertje af te gaan. Dit was een beetje teleurstellend want ik had iets snels verwacht, maar het was gewoon heel rustig de rivier af.. misschien eens op zoek naar een whitewater rafting dagtour :) Ik ben de jungle trouwens uitgekomen met maar 2 muggenbulten.. en nu na 1 avond rondlopen in Chiang Mai zonder muggenspul op zit ik op 10+!
Eenmaal in het hotel aangekomen genoten van een warm bad, daarna met z'n allen nog even een biertje gedaan, en daarna eindelijk weer in een comfortabel bed geslapen, om de volgende dag de 'home industry' dagtour te doen, die ze gratis aanboden. Zoals ik al van anderen had gehoord was het meer bezoeken van gemshops/tailors (waar de taxichauffeur geld van krijgt voor het brengen van toeristen) dan fabrieken bezoeken. De dag daarna de 'Jungle Flight'-tour gedaan.. zipwiring boven de jungle, met guides die volgens mij iets te veel tijd met apen door hebben gebracht, aan hun random geroep te horen.. Maar het was érg gaaf om te doen.
Ik ben inmiddels alweer te laat om naar tempels te gaan kijken.. bijna 2 weken in Thailand en nog geen tempel gezien! morgen dan maar.
Trouwens erg leuk om de reacties te lezen vanuit hier (:
Ik zal maar eens ff reageren:
heb de wedstrijd tegen Brazilie kunnen zien, die tegen Uruguay zat ik in de jungle dus heb ik helaas moeten laten schieten.. gister tijdens het rondlopen echter het 1e half uur gezien, dus ik heb de mooie goal en de face-kick gezien. :) En Carmen is 1 aap niet genoeg? :) Nee nog niet bij longnecks/mekong geweest.. maar ik vertrek 1 dezer dagen naar Chiang Rai of Laos, en volgens mij gaat de slow boat naar Laos over de Mekong.
Nou, dat was het weer voor vandaag,
whieeee echt leuk :D
Joooooo
Echt vet, ik wil ook de jungle in :P
Maar hier hadden we Tropical Night, is bijna t zelfde xD
Groeten uit het veel te warme Hengelo
Je bent en blijft een Nederlander he, beetje de inhoud van de koelkast meesmokkelen in je tas :P
ha joey,
fijn dat je het naar je zin hebt
leuk om je op deze manier te volgen
tot de volgende blogg, en geniet ze
De minibar meejatten . . . Ze hebben meteen weer alle vooroordelen over "ons" bevestigd zien worden xD Leuk verhaaltje weer, fijn dat alles goed verloopt. Eindelijk foto's zie ik trouwens, goed zo! Nu mezelf maar eens even klemzuipen na de zeperd tegen die &*#$% Spanjaarden . . .
Paling!
Lol, minibar meestelen, win. Cool verhaal ook, het is wel erg leuk om op deze manier te zien wat je allemaal beleefd hebt (: Foto's zijn ook gud men, echt vet.
Haring
Hey Joey!
Er kan er altijd eentje bij... superleuk! Heb genoten van je verhaal en wacht vol spanning op de volgende. Pas goed op jezelf... maar volgens mijn komt dat wel goed!
vet vet vet................je pakt t wel goed aan he!!!!! je mist nix hier hoor, ned heeft verloren..............en t weer veranderd van heet naar heuze tropische regens.......blij dat t allemaal goed verloopt daar! nou.en nu mooie foto
Ook een van je oudste tantes geniet met volle teugen van jouw avonturen.Ik zal proberen om voor oma wat uit te printen, want ze vraagt heel vaak hoe het met je gaat.
Prettige avonturen verder en tot de volgende keer maar weer. Marion Bekers
Hoi, leuke foto's en een typische "joey" actie om de hele koelkast leegt te plunderen! We wachten vol smart op het volgende verslag, het ga je goed en geniet er maar goed van.
Vergeet niet om veeeeel foto's te maken he.
leek die op mij?XD
onee ik ben gestopt me blowen trouwens.. iets met relatieproblemen enzo:P
maar mijn vriend drank hoef ik nog geen doei te zeggen:D
leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt:D
veel plecier nog;)