djowii.reismee.nl

Ancient cities of Thailand

Ayyuthaya, former capital of Siam.. Al is er nu niet veel meer van over, maar wat er na de Birmese invasie nog staat zijn de UNESCO world heritage verklaarde tempel ruines. Nogsteeds genoeg reden om de reis te
maken! Ik had de vorige nacht in Bangkok een thaise zanger ontmoet die me een guesthouse wist aan
te bevelen in Ayyuthaya. Ayyuthaya is omringd door een rivier, en de meeste ruines liggen in het
centrum, perfect verkenbaar op de fiets dus. Eenmaal op de fiets naar het informatiecentrum
gegaan, een update over de geschiedenis van Ayyuthaya gekregen, een kaartje met route gescoord,
en daarna op pad gegaan richting de ruines! Aangezien ik dit 1 maand later schrijf kan ik hier niet
alle details meer van vertellen though. Toen ik rondliep in 1 van tempelgebieden
zag ik een thaise groep, omstebeurten een foto maken.. op die manier staan ze er niet allemaal op
dus, nou ben ik de slechtste niet en bood ik aan de foto te nemen, zodat ze er allemaal op staan,
maar dat wouden ze niet.. nee, toen wouden ze mij erbij op hebben! Nou goed, prima dan maar :p
Daarna moest ik blijkbaar ook nog met elk individueel op de foto.. prima waarom niet, maar hartjes
met mn handen maken ging me toch iets te ver.. :P Foto's van de ruines zal ik binnenkort uploaden.
's Avonds zijn een paar van de tempels verlicht, dus in de avond stapte ik de fiets weer op, om de
tempels 's nachts te bezichtigen. Toen ik er 3 gezien had en wat verdwaalt was geraakt, zag ik een
rijtje van 20 verlichte fiets-tuktuk's een groep mensen die de nacht tempeltour aan het doen
waren.. briljant! Dus ik hun achterna fietsen in de hoop de goede route te nemen. De groep blijkt een
groepstour van 2x25 Nederlanders te zijn, die ook nog eens allemaal in hetzelfde guesthouse bleven
als ik. Helaas voor mij, ze waren op de terugweg? Nouja ik heb in ieder geval m?n kamer
teruggevonden!
De volgende dag een boottour gedaan om de tempels die buiten het centrum te verkennen.. De
eerste tempel die de tour bezocht, waarvan ik de naam zo even kwijt ben, was het meest
indrukwekkend. Vanwege overstromingen konden we het hek niet gebruiken en moesten we over
het muurtje klimmen. Eenmaal bovenop het muurtje was het zicht adembenemend! Het gigantische
bouwwerk, omringt door perfect groen gras was een prachtig zicht zowat magisch.. Na eerst
5 minuten daar gestaan te hebben, het bouwwerk bewonderd te hebben was het tijd om het verder
te verkennen door er omheen, er naar binnen te gaan, en erop te klimmen. Een must-see voor Thailand, en maar 1 uur van de chaos van Bangkok vandaan!

Na Ayyuthaya verder naar het noorden gegaan voor de ruines in Sukhothai.. Maar deze vond ik
stukken minder interessant. Sukhothai is verdeeld in oud- en nieuw Sukhothai, De meeste mensen
bezoeken oud-Sukhothai, waar de ruines staan, met een dagtour vanuit Chiang Mai of Bangkok, maar
ik zat in nieuw-Sukhothai, waar ze nauwelijks toeristen gewend zijn en dus ook nauwelijks engels
spreken. Daar uitgaan was dan ook niet zo?n succes, een Thaise bandje bekeken en de tafel gedeeld
met wat thaise leraren, die wat engels spraken? Toen aan het einde van de avond 1 van hun gay blijkt te zijn en zei van, jaa my house very far away, I go with you, was het al helemaal zeker,
Sukhothai bevalt me niet.. die avond em maar snel gepeert, alleen uiteraard.. voordat 1 of andere
grapjas em maakt :P De volgende dag naar Bang Pa In Palace of iets dergelijks gegaan maar dit was
ook niet zo super. Het was tijd om Thailand te verlaten, richting Laos, op naar m?n vriendin, richting
Vientiane.

Maaike

Oo joey you hot stud, zelfs mannen vallen al voor je

tante Martine

Hee Joe, mooi verhaal en ik ben benieuwd van de foto's die erbij horen. Speciaal van dat uitzicht dat je zo geraakt heeft.
Slim van je om je dwaling zo op te lossen, gewoon achter de horde aan dan kom je wel ergens en dan nog wel daar waar je toch al naar toe wilde (hahaha)
Ik begrijp heel goed je gevoelens omtrent Sukothai. De sfeer is niet lekker daar en helmaal sávonds niet. De verlichting is niet zo bi en ik heb er veel dronken mannen en vrouwen gezien die niet erg vriendelijk uit de rode oogjes keken. Armoe troef. Ja soms kom je op de wereld dat soort buurten of streken tegen. Meestal met een minder verlichte historie en steeds terugkerende patronen. Tja..... karma? Toch is Thailand een land dat blijft trekken hé?
Ik begrijp dat je nu zo'n beetje in Melbourne bent aangeland? Dus happy birthday in in Australië!

Houd je haaks

marion bekers

WEDEROM EEN MOOI VERHAAL VIER JE JE VERJAARDAG IN AUSTRALIE ALVAST HEEL HARTELIJK GEVEEEEEELISITEERT VANUIT NIJMEGEN

Johnnó

Goedemorgen daar Joey,
Van harte gefeliciteerd met jou 20-ste verjaardag in ver Australië...
Maak er ondanks hard werken een beetje een feestelijke dag van,
Zal vast lukken met wat random buckets. ;)

tante Martine

Is there anybody out there? Wat's happening?
Hoe gaat het met je? Laat eens even wat van je horen als het kan en bovendien ik mis je storys! Hier is het koud en het vriest weer flink in de nacht dus als het fffe kan blijf lekker in de zon zou ik zeggen. Beter arm en warm dan rijk en koud (hahaha)

Liefs tante Martine