Sawat-dee khrap!
Zo! Bij deze dan de 1e update van mijn reisblog! geschreven vanuit het op dit moment niet zo zonnige Thailand, liggend in een hangmat naast het zwembad van het Atlanta hotel.(H)
29 Juni was het zover, mijn vertrek uit Nederland, een jaar lang zal NL een belastingbetaler minder hebben. Heb gelukkig nog wel bijna iedereen van tevoren nog kunnen spreken. De vlucht richting Australie ging via Londen, dus ikheb over moeten stappen op Londen Heathrow. Deze vlucht had wat vertraging opgelopen omdat het gebruikte vliegtuig te laat aankwam op Schiphol, maar dit werd al snel goed gemaakt door een briljant uitzicht vanuit het vliegtuig. Ik zat tijdens dit korte vluchtje aan het raam en het weer was perfect! heb de hele vlucht uit het raam zitten kijken (al klinkt dat niet meer zo indrukwekkend als je erbij vermeld dat de vlucht maar 15 minuten duurde). Eenmaal aangekomen daar ingestapt op de 747-400 die me naar Bangkok bracht. Hier had ik het wat minder getroffen met me zitplek, namelijk in het midden van het vliegtuig. Maargoed, ik heb de halve vlucht liggen slapen dus dat maakte niet zoveel uit.
Eenmaal aangekomen in Bangkok meteen een taxi genomen richting hotel, en damn, wat een drukte op de weg! meteen een goede 1e indruk van Bangkok.. Helaas is het ook grotendeels bij die indruk gebleven. 90% van Bangkok is 1 grote verkeerschaos. 4-baanse straten helemaal vol gepakt met auto's, overal. En elk kleine stukje ruimte tussen de auto's wordt gevuld door motortaxi's en tuk-tuk's.ik weet in ieder geval zeker dat ik hier niet achter het stuur ga zitten.
30 minuten taxi verder ben ik eindelijk aangekomen in het hotel. Eerst maar even in het bad gelegen, bijkomen van de vlucht, met een zat chips en een koud biertje (Heineken.. :( ) in de hand.
De volgende ochtend meteen maar even een tourtje gedaan over de rivieren. Ik werd door de gids opgehaald uit het hotel, waarna we naar de boot zijn gereden en ze onderweg wat vertelde over de dingen waar we langs kwamen. De boot stopte even bij de 'snakefarm', waar we even naar binnen zijn geweest, hier een beetje diertjes gekeken en naar wat knettergekke Thai gekeken die beten van verschillende slangen ontweken, cobra's, springslangen (waarvan 1 nog bijna het hek over sprong, en ik zat in de 1e rij.. :P) en verschillende giftige slangen. Daarna weer terug gevaren, en terug naar me hotel gereden, En hier verder gechillt aan het zwembad. Die avond even over de markt gelopen, die zowat overal te vinden is.. waarvan minstens 50% bestaat uit eetkraampjes. Op zich wel leuk om langs te lopen, alleen jammer van de luchtvervuiling, taxi/tuktuk's/hoertjes/random niggers die om de 10 meter vragen van hey how are you, where are you going, need a taxi? etc.. en dan toch door blijven lullen als je zegt no thanks, of I'm not interested.
Zometeen even op de kaart kijken hoe ik morgen bij de floating market kom, en op zoek naar een leuke tempel om vandaag te bezichtigen (1 van de 400 in Bangkok..). Morgenavond vertrek ik met de nachttrein naar Chiang Mai, om daar vervolgens 3 dagen met een tourgroep door de jungle te trekken, op olifantjes enzo. :)
Nou, dat was het voor vandaag,
paling!
Foto's moet ik er nog bij zetten. En dit nalezen voor spellings/stijlfouten ben ik nu ook te lui voor:P
whieee ik volg je via hier hoor! echt koel om te lezen wat je hebt gedaan!
Yay de eerste update:)
Je hebt het wel zwaar daar he? liggend in een hangmat bij het hotel:p
Ik zou inderdaad ook niet door bangkok willen rijden als ik dat zo hoor:| Handig zo'n taxi.
Maarja succes met je 'safari' op olifantjes :) En probeer niet gebeten te worden door een of ander raar groot beest. Of een een gehaktbal.
Le Paling.
Omg, je gaat naar Chiang Mai?! Het is daar echt fucking mooi. Wij waren vorig jaar van plan dezelfde tour te doen op die olifantjes, en daarna de jungle in richting de Longnecks, maar i.v.m. geldgebrek is dat niet doorgegaan -_-
Maar fijn te horen dat het goed met je gaat. Ben je al verbrand? :P De zon is daar veel feller en volgens mij had je niet echt een ondergrond gemaakt in Nederland lol
owait, er was niet zoveel zon... nvm
-blont moment-
Nice mennn,
Had je nog wel gesproken op msn :P toen vertelde je hier al wat van xD
Je hebt kennelijk toch niet gekeken naar de wedstrijd in dat cafe? Of ben je dat gewoon vergeten te melden :P
Nja,
Ik lees wel weer wat van je doldwaze avonturen (:
Lati
haha perfect man!
Ik kan lezen dat je het naar je zin hebt!
Veel plezier in de jungle en pas op voor verdwaalde vietcongers:P
Veel plezier
Thijs
Alhoewel vietnam en thailand nog best ver uit elkaar liggen:P
Mooi verhaal kerel!
Fijn dat je heelhuids bent overgekomen. Zal inderdaad een behoorlijke verkeerschaos zijn daar, denk niet dat ze ooit van "ritsen" of "voorrang" hebben gehoord :P
Je hebt het toch zwaar ook hè, aan een zwembad moeten liggen in een hangmat met een biertje. heb echt medelijden met je . . .
Zal je blog blijven bijhouden en je updates lezen. Ben ook benieuwd naar je feauteaux btw!
Mzls
Hee Joey,
Wat een leuk verhaaltje heb je geschreven, wel elke dag bijhouden he.
Je ouders zijn hier hard aan het werk met het tuinstelletje in elkaar zetten.
Heel veel plezier!
Groetjes uit Hengeloooooo
Hoi Joey, je 1e log gelezen, klinkt al fantastisch. Hopelijk ga je een prachtige reis tegemoet. Wij volgen je in ieder geval op de voet. Wensen je een toptijd toe. Take care!
Hey Jozef!
Nu al spannend he? tis wel rot dat je vanuit je hangmat een updatetje geeft, maar daar moet je je maar doorheen slaan! Kijk uit daar in die jungle... een leuke aap kun je naar Millingen sturen,
wel een klein model graag! Have fun!
hoi Joey, te gek verslag van Bangkok ga zo door!! en als het ff kan foto,s!!!!hoe was de nachttrein?? en de olifantjes?heb je op de me-kong gevaren? en de langneks ontmoet? heel apart he?ik reis helemaal met je mee hoor,te gek dat we op deze maniermet elkaar in contact kunnen blijven,heb je al reisgenoten ontmoet?geniet van alles en keep in touch liefs en groetjes vanuit een warm nederland Oma
Hey krab, hoe is de vis daar? Heb je al aan de haak? Geweldig reisverslag, als schrijver slaag je best!! Ben benieuwd naar de Noord Thailand trac zal af en toe afzien zijn?. Ben jaloers op je maar kan via deze site meeliften. Spannend al die avonturen. How do you like the Thai en the food? Blijf je volgen en hoop op foto's. Knuffel vnauit een warm Huizen waar op dit moment Oranje gaat spelen.
Hee man
Gaaf hoor!!
Ben wel een beetje jaloers hoor, t spannendste wat hier gebeurt is dat de schaal nacho's leeg was xD
Heel veel plezier daar nog!!
Groeten en Paling
Darren
Zoow vette avonturen (:, bij nader inzien had ik misschien toch maar mee moeten gaan :P, Heel Veel Plezier verder en ik kijk uit naar meer verhalen van je!
xxxx