djowii.reismee.nl

roadtrip part 2

Goed, tijd voorrrrrr *tromgeroffel* deel 2 :)

Ik zit nu in de bus van Ayutthaya naar Sukhothai, dus ik kan niet op internet om te kijken waar ik gebleven was.. maar volgens mij was het het meer met onze Australische vrienden, Jonno, en z'n vrouw, inclusief de hond die een mysterieuze haat jegens bomen had, en een meer met krokodillen die 'alleen maar' je arm of bene eraf kunnen bijten..
Goed, we waren dus eerst op een normale camping, daar hadden onze franse vrienden van een ouder stel een tip gekregen over een mooie kampeerplaats, aan een meer, die 50 km vóór Mt. Isa zou liggen, waar we van plan waren een dagje te blijven. Het zou een klein zandweggetje zijn naar links, maar dat kon ook rechts zijn omdat die mensen van de andere kant kwamen, iets waar onze 'geliefde' fransen niet aan gedacht hebben en dus ook niet wisten. Wij dus al uitkijken vanaf 100 km vóór Mt. Isa, 'is dit hem misschien?' nope, 'of dit?' neinz. 'Ja dit lijkt hem te zijn!', maar helaas weer niet, want er zou een hek voor zitten. Uitendelijk hebben we dus toch aan de linkerkant een weggetje gevonden met een hek, dat we open deden om erdoor te kunnen. Het was goed dat we het toen gevonden hebben aangezien het al donker begon te worden. Dus wij doorrijden , wat zowel de onderkant van de auto als de wielen niet echt prettig vonden, met al die rotsen... en toen we bijna bij het meer waren werden we meteen al verwelkomt door een vreemde shirtloze man, met een grote baard, een cowboyhoed, en naar verwachting zwanger van een tweeling.. we kregen een uitnodiging naar ons hoofd geslingerd om zijn kampvuur te joinen. (kan even niet meer op het Nederlandse woord komen.. :P). We kwamen precies op het juiste moment aan, want toen we aankwamen konden we de zonsondergang over het meer bekijken, we hebben dus nog snel even wat foto's kunnen nemen voordat de zon plaats maakte voor ik-weet-niet-hoeveel sterren. Dus wij de tenten opzetten, de dame laten koken, en wat kaarsjes aangestoken en er omheen gaan zitten aan het uiteinde van de weg, omsingeld door de enigszins onallerdaagse Australischers en water. Het was inmiddels al compleet zwart overal. Het enige wat je zag was in de verte het licht wat door een groot caravanraam scheen. Toen we de low-quality country music en af en toe een krakende lach ertussendoor in de verte hoorde was het horrorfilm senario echter compleet. Het duurde niet lang meer voordat er een Chainsaw begon te draaien en iemand met een zak op z'n hoofd op ons af kwam rennen, dat idee gaf het ons, vooral door de low-quality muziek die in films altijd zo standaard is. Maargoed, wij bleven daar ff zitten, genieten van onze zak met de goedkoopste wijn in Australie, want ja, bier is te duur in Australie. Briljante uitvinding trouwens, een kartonnen pak met daarin een zak met 4 liter wijn, en een tap aan die zak!
Daarna kwam er in de verte een zaklamp op ons afgelopen. Het was onze harige vriend Jonno, die ons wederom kwam uitnodigen. Dus goed, wij verhuizen naar de caravan... gelukkig nergens een chainsaw te bekennen. Hier uiteindelijk een leuke gezellige avond gehad, met het rondreizende vreemde stel. Hij kwam uit Australie en zij uit Nieuw-Zeeland, en ze woonden nu in hun caravan met waarschijnlijk het 'free camping spots'-boek als bijbel.
De volgende dag de heuvels om het meer heen verkent, wat leuke foto's kunnen maken, de schedel van (waarschijnlijk) een koe ergens op het gras gevonden, en weer terug gegaan richting de tenten, enigszins teleurgesteld in het niet spotten van een freshwater croc, want die zouden blijkbaar chillen aan de andere kant van de heuvel, maar helaas. Op de weg terug een stop gemaakt bij het Australische koppel, die me liet zien wat er zo vreemd was aan hun hond. We lopen richting een veld en opeens rent de hond op een klein boompje af en gaat daar net zo lang op los tot ie omvalt, om vervolgens het volgende boompje een ko... takje kleiner te maken. Daarna had hij blijkbaar wat zelfvertrouwen gekregen en besloot hij het op een grote boom te proberen, en springt zo'n 20x een meter in de lucht en grijpt met z'n bek de takken vast. Maar hoe lang hij ook bleef hangen.. de boom won. :) Na al dat lopen was ik wel toe aan wat verfrissing. Dus ik vraag aan ze of het veilig is om hier te zwemmen, waarop ze antwoorden, 'yeaaah sure, you can swim, totally safe. There are some crocs in there but they're only freshwater ones'.. Waarop wij verbaast reageerden.. 'euhm.... crocodiles in the lake, and you say its safe??' en waarop ze doodleuk zeggen van, 'they're just freshwater ones, they might bite your arm or leg off, but they won't kill ya'. Alsof het niets is, je hebt er toch 2 van... Maar daarna bleek het dus inderdaad wel veilig te zijn, aangezien de freshwater crocodillen voor je vluchtenn, en niet echt groot worden. We hebben dus maar een duik genomen, de 1e van velen, en we hebben allemaal nogsteeds al onze lichaamsdelen gelukkig. :) Daarna wouden we er weer vandoor gaan, richting Mt. Isa, alleen was er toen 1 probleempje... de auto wilde niet meer starten! Marcel, de eigenaar van de auto dus samen met de hulp van onze alcoholistische Australier en een pas gearriveerd koppel van dezelfde leeftijd als Jonno de auto proberen te fixen maar helaas. We moesten hier nog een nachtje blijven, wat er uiteindelijk 2 werden. Onze watervoorraad begon echter op te raken, we hadden alleen nog maar kraanwater met chloorzooi erin. Toen zijn de fransen op het idee gekomen te gaan liften, wat een hele opluchting was. Even een pauze van de irritante fransen, geen frans gelul aan je kop, geen hyperactieve fransman die half engels praat en de andere helft als een holbewoner opvult met geluiden zoals KGG KGG, TOENK, PSSSJT... 'Can you.. give, zeh KGGGG KGGGGG? Waarmee een touw bedoelt werd dat je strak aan kan trekken. Maargoed, The Frenchies dus op pad, en wij hier, komt er een nieuwe gast aanzetten, die even naar de auto kijkt, en na 10 minuten graaien de auto weer aan de praat krijgt. Wat bleek er nou mis te zijn? Een kabeltje in de startermotor is door al het geschud los geraakt! Als ik nog bij Ziggo zou werken zou ik niet meer lachen om telefoontjes waarbij 'heeft u de stekker er wel inzitten?' het probleem oplost.....
Die avond in plaats van ons dagelijkse kleine kampvuurtje besloten een groot kampvuur te maken.. zo'n 4x ons blauw zijl van ik denk 3x4 meter volgegooid met een lading hout, en daarna nog 4 complete boompjes meegesjouwd naar onze tent. Het enige nadeel van onze kampeerplek was de gigantische hoeveelheid muggen. Ik kon me heel eventjes voelen als Darth Vader.. want als ik mijn zaklamp 5 minuten aanhield dan lijkt het net alsof ik een lightsaber heb, gemaakt van muggen en ander vliegend ongedierte. Als ik weg zou rennen met de lamp uit en hem dan weer aan doe zag je hooguit 2-3 muggen maar als je 1 minuut stilstaat dan had je een 10 meter lange zwerm van muggen en vliegen onder controle. Voor even wel grappig maar daarna toch vrij irritant :P maargoed, het vuur was zo groot dat je geen zaklamp meer nodig had, heb hem toch nog gebruikt die avond, ik heb hem 15 meter verderop neergelegd, om alles wat vliegt weg te lokken van ons. Die avond nog genoten van het vuur, en wezen slapen, om de volgende dag enigszins uitgeput onze Australische vrienden vaarwel te zeggen en naar Mt. Isa af te reizen. Eenmaal in Mt. Isa aangekomen, was onze eerste stop uiteraard w... de Mac Donalds! eindelijk weer een 'echte' maaltijd, na een week van die spaggethi zonder vleesch. Daarna maar al te graag m'n 30 dollar ingeruild voor een écht matras en airconditioning, wat een opluchting!

Stay tuned forpart3!

Boudewijn

Wederom lijp verhaal, en ja ik reageer maar beetje laf op al die verhalen omdat ik bijna alles al op msn hoor enzo (:

En lol @ die Darth Vader vliegenvang shit, daar had je foto van moeten maken :P of filmpje en natuurlijk van die *zzzm, zzzm* geluiden bij maken, ook altijd fijn.

Ik wacht nu al vol ongeduld op part 3 (:

johnno

Toch fijn hoor dat all die beesten de tijd nemen om lekker ff te chillen zodat jij jou ledematen kunt behouden. Chill !!
Maar, als ik het zo lees is dat wel het echte backpacken hoor...jammer dat je dat zo snel achter je hebt gelaten want in australië had je zeker nog meer dol-dwaze toestanden kunnen meemaken. Tuurlijk is Azië goedkoper en ook mooi. Nou misschien ga je het allemaal nog ontdekken in de toekomst.
Eh.....geen foto's van Down Under???
Joep Doei!

tante Martine

Hoi Joey, ja je vader heeft wel gelijk, dát is pas het echte avontuurlijke leven van een backpacker maar ja of dát nu zo leuk is. Je komt natuurlijk wel de crazy people tegen en dat is wel weer om je bij te verwonderen. Maar goed ik kan me voorstellen dat je even denkt: nu niet. Azie gaat je vanzelf vervelen en dan zoek je wel weer wat anders. Hier is alles goed verder. Het wordt al kouder en eind van de maand gaat de klok weer een uur terug. Het heeft al een klein beetje gevroren in de nacht en de sinterklaas komt binnenkort weer met de stoomboot het land binnen. Dus alleen spannende dingen voor de allerkleinsten onder ons. Nou man jij begint al een echte buitenlander te worden, vergeet je je moeders taal niet? En eh.... fris water krodkodillen zijn evengoed krokodillen. Overigens het vlees er van moet je maar een keer in Thailand op je menu zetten. Schijnt naar kip te smaken. Nou liefs van hier en een dikke knuffel.

Maaike

Fransen kunnen echt focking irritant zijn he; ook erg fijn dat ze zelden Engels spreken...

Ik vind je verhalen over Australië overigens een stuk leuker dan die over Azië. Volgens mij maak je daar veel meer mee. Geen spijt dat je er weg bent gegaan?

Thijs

haha echt super vet wat je allemaal meemaakt! Ik ben echt reuze benieuwd naar versie drie!

Nick

Omg, deel twee stond al een week 'en ligne' :$
Wederom een vet verhaal, je kan me elke keer weer opvegen als ik het lees!
Kan niet wachten tot deel 3.
Tentamenweek staat voor de deur, mzls!

Louisa

Hoi Joey vandaag is het 23 nov. en ik [we] heb al lange tijd niets meer van je gehoord!! waar ben je nu?? laat ff iets horen man voor we hier ongerust worden!! dat laatste is waarschijnlijk niet nodig maar je weet hoe oma,s kunnen zijn, beren op de weg!!!!! hier alles kits en hopelijk bij jou en met jou ook groetjes enne tot?????? oma

tante Martine

Tja oma dacht hetzelfde als ik en bijna op het zelfde moment: laat eens even een belletje rinkelen want ja het is natuurlijk regentijd en zo? Wat doe je zoal momenteel? Niks is ook wat doen hé namelijk niksen!
Je pa vertrekt 6 december naar de andere kant van de bol. En volgende week verhaart je zus (hahah)

Dikke knuffel