Down Under
Het is weer eens tijd voor een update vanuit, jaja... Down Under.... Australia(H)
Mijn laptop is nogsteeds kapot.. een nieuw scherm zou 125 dollar kosten, en 200 om het te laten repareren.. terwijl een nieuwe slechts 330 dollar kost.. zal dus waarschijnlijk wel zo blijven. Maargoed!
Mijn vorige blog eindigde in Vang Vieng, en was alweer 20 dagen geleden.. dus laat ik daar maar verder gaan! Ik heb me goed vermaakt in Vang Vieng.. Na het 1e tube-avontuur heb ik een fiets gehuurd en ben ik opzoek gegaan naar een grote cave, echter heb ik deze niet kunnen vinden. Wel vond ik een andere Nederlander die ook opzoek was naar deze grot. We hebben echter een andere grot gevonden, die leuker was dan de andere waar we naar op zoek waren! In eerste instantie leek het niet veel aan.. een grot met een Buddha erin en meer niet, echter toen we een pijl op de muur zagen hebben we besloten deze te volgen, en kwam je in een heel nauw gangetje in de grot.. we wisten niet zeker of dit nou een doorgang was of niet.. misschien had iemand die pijl er wel als grap op gezet! Maargoed, wij onszelf erdoor gewurmt, en vonden meer pijlen.. Het was dus inderdaad een pad. De paden waren zo smal dat ik het niet aan zou durven erdoor te kruipen...jaja, kruipen.. soms waren ze zo smal dat je niet eens meer kon zitten, je moest liggend de grot door, zonder rugtas want dan pas je er niet meer door). Na zo'n 45 minuten van kruipen, claustrofobische ruimtes doorlopen en twijfelen of iets een dead-end is of niet, zijn we uiteindelijk aan de bovenkant van de ingang er weer uitgekomen, helemaal onder de modder.. om daar te zien hoe het pad wat we op de heenweg genomen hebben veranderd is in een rivier door de (nog niet eens zo zware) regenbui.
De dag hierna was het tijd om de rivier te verkennen per Kayak.. dus heb ik me ingeschreven voor een daytour kayaking.. daar zijn we met 1 andere Nederlander en zo'n 6 Koreanen de rivier afgegaan in een Kayak. Ook een stuk in een grot gekayaket.. was zeker nice. Was een erg leuke groep en heb het zeker naar me zin gehad. Die avond nog met z'n (bijna) allen gegeten en uitgegaan. De dag daarna wederom een poging gedaan de grote grot te vinden, en dit keer met succes. We zijn de grot dit keer beter uitgerust ingegaan dan de vorige keer... dit keer compleet met niet-gladde schoenen en een lamp op me hoofd. Deze grot was echt ontzettend groot, je zou er zo verdwaald in kunnen raken. We zijn er naar binnen geweest en na 2+ uur van door de grot lopen en verbaasd zijn over hoe groot de grot is, hebben we het rondje afgemaakt, en zijn we er weer uitgekomen. Eenmaal buiten van wat sticky rice genoten en teruggefietst, met een uitzicht over prachtige rijstvelden, huisjes, en bergen. De dag daarna nog wat getube't, wat buckets achterover geslagen, en de bus naar Vientiane gepakt.
Ik heb Vang Vieng verlaten met een kapotte laptop, een halfkapotte camerascherm, een lading stinkende kleding (de combinatie van grot-, modder- en rivierlucht is dodelijk) een gigantische hangover, nachtmerries van eng uitziende ladyboyprostitues die tegen me aan praten naast me guesthouse, en onder de schrammen en sneetjes overal van het caven, en vooral van het tuben en kayaken (scherpe rotsen zijn scherp)..... maar het was het zeker waard!
De busrit naar Vientiane verliep trouwens niet compleet volgens plan... na een paar uur op deze mooie bergroute werd onze weg namelijk geblokkeerd door wat omgevallen bomen.. maargoed, we waren met 8 mannen in de bus, dus 5 minuten later konden we weer door.. Echter de volgende blokkade had iets meer mankracht nodig.. Deze blokkade heeft de busrit van 5 uur met 4 uur verlengt. Er waren namelijk 10 minuten (!) voordat wij over een stuk wegdek reden gigantische rotsen naar beneden gevallen, de bulldozer kreeg ze niet eens weg. Als we dus 10 minuten minder pauze hadden gehouden zouden ze ons kunnen hebben geraakt! maargoed we zaten dus 4 uur vast in de bergen. ze hebben uiteindelijk wat rotsen kunnen verwijderen en met planket een weggetje kunnen maken over het verwoeste wegdek, en we zijn uiteindelijk veilig in Vientiane aangekomen. :)
Ik was eerst van plan om hier maar één dag te blijven, het Buddha park te bezoeken, en er weer vandoor te gaan, richting Phuket, voor een weekje 'zon, zee, strand'.. maar de plannen werden iets in de war geschopt.. Was die avond uitgegaan met de andere Nederlander van het kayaken.. en heb toen een meisje ontmoet uit Vientiane, waar ik de volgende 2 dagen mee in Laos ben gebleven.. alsnog het Buddha park bezocht, wat wel leuk om te zien was. Verder eigelijk niet heel veel meer gezien in Vientiane, behalve wat goede cafe's. Na 3 dagen besloten om een levend souvenir mee te nemen uit Laos.. en we zijn samen naar Phuket gevlogen, om hier een week te relaxen en te headbangen.. Phuket was echt prachtig, we sliepen in een hotel 10 seconden van het strand, en 30 seconden van het nachtleven.. We bleven in het Patong gedeelte, en dat had alles voor een goede vakantie.. een mooi strand, bier en rock. Als je Bangla Road, de mainstreet, afliep heb je links en rechts voor ieder wat wils.. live bandjes, rock cafe's, danceclubs, en voor een zeker 60+/150+ kg publiek ook gogobars, en de zogenaamde 'ping-pong'shows... ik heb het niet gezien, maar het schijnt dat de dansers daar pingpong spelen, bierflesjes openen, sigaretten roken en meer vreemde dingen met lichaamdelen die daar niet voor bedoelt zijn.
Als je Bangla Road afliep liep je recht tegen mijn nachtelijke huiskamer aan.. een groot bord wat zegt 'Rock City', en daarachter in grote letters AC/DC en Metallica, wat serveersters met lichtgevende duivelhoorntjes op, en een verassend goede liveband die elke avond op het podium staat hier maakte dit direct tot mijn favoriete bar.
Na aardig wat drankjes, meeschreeuwen, headbangen en feesten hier op ac/dc, iron maiden en metallica covers, chillen op het strand, waterscooteren, en nog meer gechill op het strand uiteindelijk een vlucht moeten pakken naar Bangkok. Om de volgende dag naar Sydney te vliegen. In Bangkok nog wat rondgelopen op Khao San Road.. wat echt totaal overspoelt was door backpackers, en daarna Azie verlaten, nog bijna me vlucht gemist ook.
Ben nu 2 dagen in Sydney, heb de 1e dag alleen maar geslapen omdat ik niet heb kunnen slapen op de nachtvlucht. En de 2e dag een beetje rondgelopen, op zoek naar info over het repareren van mijn laptop. Het is nu winter hier, 16 graden... het heeft gesneeuwd in de Blue Mountains verderop, en ik zit hier in me t-shirtje.. het wordt tijd om richting Cairns te vertrekken.. morgen om 10.35!
Binnenkort zal ik een lading foto's uploaden. :)
Phuket klinkt AWESOME. En al helemaal awesome dat Nana het blijkbaar ook kan waarderen :P +1 voor haar
Nou Joe...je hebt een prachtige vakantie gehad in Azië en natuurlijk horen daar links en rechts enige kleerscheuren bij. Logisch dat het toch allemaal meer impact heeft dan je in de gaten zult hebben en even "under construction" bent, wat nodig zal zijn want; je hebt nog meer pijlen op je boog en daarvoor zul je je enigzins voor moeten opladen.
Ik heb er alle vertrouwen in dat het je wel gaat lukken.
Saio nara en veel sterkte in je nieuwe "huis".
love yah!
Haai Joey, zo dat zijn me wel doldrieste avonturen geweest in Thailand. Zomaar ffffe een grot in kruipen en niet weten waar je terecht komt. Ja die dingen doe je ééns in je leven en later denk je: hoe heb ik dat ooit gedurfd! Zo nu even thuiskomen want je hebt op Phuket aardig 'het beest'uitgehangen begrijp ik. Down under zal wat anders brengen en ik wacht je story's af. Hou je haaks! Alles zal reg kommen,
Liefs tante Martine
Eindelijk weer een update! Heb serieus elke dag vol verwachting gekeken en nu was er weer nieuws :D Mooi verhaal weer, die grotten zijn blijkbaar niet op lompe 'Ollanders afgestemd . . . Lijkt me wel fijn dat iedereen nu weer gewoon Engels praat om je heen! Ben benieuwd naar de nieuwe pheauteaux ;)
Paling!
hoi Joey,na alle avonturen in Thailand ga je nu echt backpakken??ja azië is overweldigend wel mijn favoriete wereldeel!maar ik denk dat down under ook erg veel moois en nieuws in petto heeft voor jouw pas je wel op voor enge spinnen en gemene slangen??enne we wachten hier op FOTO,S!!!!!! liefs oma
Hey, kom 'ns op met de foto's en wat verhaaltjes!!
Moet ik dat ding wat we bij Beversport in Enschede gezien toch nog toesturen??? (wat daar aan de muur hing).
Met Barros gaat het de goede kant op. Veel plezier en bel nog eens als het kan.
groetjes van ons hier, Patty
Nou Joe....van mij mag je jou blog wel weer eens een keer updaten hoor....pfffff 20 dagen geleden zijn het al hoor....da's 3 weken heh....
We zijn wel aan een "nieuwtje" toe zal ik moar zeg'n en alles...hákkafánna!
Hoi wil je ff een goede vlucht naar Singapore wensen
met lekkere hapjes aan boord. Als tijd hebt zet er nog 'ns een verhaaltje bij want je hebt genoeg te melden van het australie avontuur! Take care hvj Mam.
P.s Ik ga hier wel een sponsorloop voor Joey opzetten.
Vrije giften zijn ook welkom!
Heb net je foto's bekeken, echt super!! Mooie, leuke foto's. Misschien moet ik toch volgend jaar ook ff een kijkje komen nemen als je 2 jaar daar blijft. Dan ook maar een sponsorloop voor mezelf opzetten.
Hee Joey waar zit je ondertussen? Duurt wel lang hoor dat berichtje van je. Hoop alles goed met je? Dat is het allerbelangrijkste maar dat willen we wel even weten!